00 386 41 733 302

1.DAN: LETALO

Odhod iz Dunaja preko Amana v Bangkok. Obroki in pijača v letalu.

Za doplačilo bo organiziran povratni prevoz do letališča.

2.DAN: BANGKOK – YANGOON

Prihod v Bangkok, od koder poletimo v Yangoon. Prevoz do hotela, namestitev, prosto in nočitev.

3.DAN: YANGOON

Po zajtrku bomo pričeli z ogledi Yangoona, največjega in nekoč glavnega mesta Myanmara. Odločitev za premik sedeža vlade iz Yangoona v okoli 300 kilometrov oddaljeno, severno ležeče mesto Naypyidaw so sprejeli novembra leta 2005 in že kmalu pričeli s selitvijo. Uradni razlog za spremembo glavnega mesta je centralna lega mesta v središču države. Začeli bomo z ogledom osem kotne pagode Sule, si nato ogledali pagodi Botataung in Kyaukhtatkyi s 70 metrskim ležečim Budo, se sprehodili po prijetni tržnici Bogyoke Aung San. Že malce utrujeni se bomo odpeljali proti najbolj poznani, veličastni, 2.500 let stari pagodi Shwedagon, kjer bomo pričakali sončni zahod. Pagoda je bila zgrajena zato, da bi v njej hranili osem Budinih las. Preko stoletij je bila njena originalna oblika spremenjena, sedaj zvončasta pagoda, prekrita z več kot 60 tonami pozlačenih lističev. Povratek v hotel, prosto in nočitev.

4.DAN: YANGOON – BAGO – YANGOON

Po zajtrku bomo obiskali mesto Bago, glavno mesto Burme v 15. stoletju. V Bagoju nas bo pričakal 55 metrov dolg Buda v ležečem položaju, stara palača ter zlata pagoda Shwemawdaw, ki se ponaša s 114 metri višine in se jo ob lepem vremenu vidi do 10 kilometrov daleč. Povratek v Yangon, prevoz do hotela in prosto za obisk večerne tržnice, kjer si bomo lahko privoščili okusno večerjo. Nočitev.

5.DAN: YANGOON – HEHO – JEZERO INLE

Zajtrk in prevoz na letališče, od koder poletimo proti Hehu, izhodiščnem letališču za obisk jezera Inle. Prevoz proti jezeru Inle. Namestitev, prosto in nočitev.

6.DAN: JEZERO INLE

Zajtrk. Ta dan bomo preživeli na mirnem jezeru Inle, kjer bomo s čolnov opazovali ribiče, ki veslajo z nogami in živijo v preprostih hišicah na kolih. Na poti si bomo ogledali tovarnice, kjer izdelujejo nakit iz srebra, papir, svilo, čolne. Nato se bomo podali na ogled zanimive lokalne tržnice in templjev. Na poti proti hotelu se bomo popeljali mimo edinstvenih plavajočih nasadov paradižnika. Po zares čudovito preživetim dnem na jezeru se bomo vrnili v hotel. Prosto in nočitev.

7.DAN: JEZERO INLE – PINDAYA – MANDALAY

Po zajtrku se bomo odpeljali po čudoviti pokrajini, med riževimi polji v Pindayo, kjer si bomo ogledali znamenite kraške jame, kjer se v votlini skriva nešteto različnih podob Bud, narejenih iz alabastra, tika, marmorja, opeke in cementa, postavljenih tako, da tvorijo labirint. Nadaljevali bomo pot v Mandalay, zadnjo kraljevo prestolnico Burme. Prevoz do hotela, namestitev in nočitev.

8.DAN: MANDALAY – MINGUN – MANDALAY

Po zajtrku bom z ladjico prečkali reko Irrawaddy in odpluli proti bližnjemu Mingunu, kjer stoji največja, nikoli dokončana budistična pagoda na svetu. Ogledali si bomo še največji nepoškodovan viseči zvon na svetu, se sprehodili med preprostimi hišami prijaznih domačinov in obiskali dom za ostarele. Popoldne se bomo vrnili v Mandalay, kjer bomo obiskali bivšo kraljevo palačo ter se nato odpeljali do Kuthodaw pagode, ki se ponaša s 729 marmornatimi ploščami z izpisanimi budističnimi mislimi in je »največja knjiga na svetu«. Oglede bomo zaključili z ogledom lesenega samostana Shwenandaw Kyaung, ki je bil nekoč del kraljeve palače in stanovanje kralja Mindona in njegove žene. Povratek v hotel, prosto in nočitev.

9.DAN: MANDALAY – AMARAPURA – INWA – MANDALAY

Zgodaj zjutraj se bomo po želji odpeljali do Mahamudi templja, kjer si bomo ogledali zanimivo ceremonijo umivanja Bude »Buddha washing ceremony«. Povratek v hotel, zajtrk. V okolici Mandalaya si bomo ogledali dve zapuščeni kraljevi prestolnic Amarapura in Inwa. V Amarapuri se bomo sprehodili čez edinstven tikov most U Bein na jezeru Taung Thaman do bližnje vasice. Nato se bomo odpeljali v Inwo, kjer se bomo s kočijami odpeljali do sedemindvajset metrov visokega stolpa Nanmyin. Sledi ogled samostana Maha Angmye Bonzan in britanskega mostu, zgrajenega leta 1934. To je bil edini most čez reko Irrawaddy vse do leta 1998. Povratek v hotela, prosto in nočitev.

10.DAN: MANDALAY – BAGAN

Po zajtrku se bomo vkrcali na ladjo, ki nas bo popeljala v Bagan. Ni boljšega načina spoznavanja reke Irrawaddy in lepot dežele, kot vožnja z ladjo po tej mirni reki. Ker reka ni široka, bomo ob bregovih opazovali vasice in njene prebivalce pri njihovih vsakdanjih opravilih. Otroci se bodo kopali in igrali, ženske bodo prale perilo ali ga sušile na bregovih. V daljavi se nam bodo svetlikale zlate pagode. V popoldanskih urah bomo prispeli v Bagan. Prevoz do hotela, namestitev, prosto in nočitev.

11.DAN: BAGAN

Po zajtrku sledi ogled starodavne prestolnice, z več kot 2.500 pagodami in templji, starimi več kot 800 let. Ogledali si bomo pagodo Shwezigon, prvo pagodo, z značilno zvonasto obliko, zgrajeno leta 1090, tempelj Gubyaukhyi, ki se ponaša s slikovitimi živo pisanimi freskami, ki prikazujejo življenje Bude, tempelj Anando Pahto, zgrajen v začetku 12. stoletja in velja za enega najlepših in najbolj ohranjenih templjev v Baganu, tempelj Manuha, v katerem so shranjeni kipi Bud tako v sedečem, kot ležečem položaju. Dan bomo zaključili na najlepši možni način, povzpeli se bomo na drugi najvišji tempelj v Baganu, Shwesandaw Paya, kjer bomo pričakali čudovit sončni zahod. V soju zadnjih sončnih žarkov se nam bo ponudil čudovit pogled na tisoče templjev in pagod. Povratek v hotel, prosto in nočitev.

12.DAN: BAGAN – MT. POPA – BAGAN

Zgodaj zjutraj se bomo po želji odpeljali do kraja, kjer bodo nebo nad templji prekrili toplozračni baloni in kjer bomo lahko naredili prekrasne fotografije. Povratek v hotel, zajtrk. Nato se bomo odpeljali na živahno lokalno tržnico, kjer se bomo srečali z domačini, ki prodajajo svoje pridelke. Sledi vožnja jugovzhodno od Bagana, do vznožja cca 50 km oddaljene svete gore Mt. Popa, o kateri kroži vrsta legend. Peš se bomo povzpeli po 777 stopnicah (cca 30 minut hoje) do vrha gore, kjer nas bo pričakal edinstven tempelj in ob lepem vremenu nepozaben pogled. Nato se bomo vrnili do našega avtobusa in se odpeljali do tradicionalne delavnice, kjer pridelujejo dve vrsti palminega soka ter nato še do tovarnice, kjer pridelujejo arašidovo olje. Povratek v hotel, prosto in nočitev.

Komur se bo ta dan zdel prenaporen, nas bo lahko počakal ob prijetnem hotelskem bazenu ali pod vznožjem gore.

13.DAN: BAGAN – YANGOON – NGWE SAUNG BEACH

Zajtrk. Prevoz na letališče, od koder poletimo v Yangoon in se nato odpeljemo do cca 5 ur oddaljene plaže Ngwe Saung. Prevoz do hotela ob morju. Namestitev in prosto.

14.-15.DAN: NGWE SAUNG BEACH

Zajtrk in prosto za kopanje na teh prelepih, belih plažah tropskega morja. V bližnji vasici si bomo v restavraciji lahko privoščili okusen obrok za malo denarja. Nočitev.

16.DAN: NGWE SAUNG BEACH – YANGOON – BANGKOK

Po zajtrku prevoz v Yangoon ter polet v Bangkok. V večernih urah sledi polet proti domu.

17.DAN: LETALO

S pristankom na dunajskem letališč ob 14.00 uri se naše potovanje konča.

18.12.2019 – 03.01.2020

 

 

 

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO MIN. 15 OSEB: 2.575,00 EUR

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO MIN. 10 OSEB: 2.675,00 EUR 

 

POPUST NA ZGODNJE PRIJAVE ZA PRIJAVE NAJKASNEJE DO 31.08.2019: 150,00 EUR na osebo

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 425,00 EUR

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 10

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO:

Letalski prevozi, letališke takse, prevozi po programu, spanje v dvoposteljnih sobah z zajtrki v dobrih hotelih s 3* in 4*, vstopnine po programu, lokalni, angleško govoreči vodniki ter slovenski spremljevalec in organizacija potovanja. 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO:

Izhodne letališke takse v Burmi cca. 10,00 USD, katere plačate ob izhodu iz države na letališču v Yangonu v USD, vse kar ni navedeno v programu: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine, vizum.

Slovenski državljani za vstop v Burmo potrebujemo vizo

Za pridobitev vizuma potrebujemo barvni sken potnega lista, veljavnega še najmanj 6 mesecev od dneva vstopa v Burmo, barvni sken fotografije za dokumente z belim ozadjem (skeni morajo biti dobre kakovosti). Cena pridobitve vizuma je 50,00 EUR in ni vključena v ceno aranžmaja. Vizum si lahko uredite tudi sami.

Več informacij o vizi za Burmo lahko dobimo na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije ali na Veleposlaništvu Myanmara v Berlinu.

V primeru, da niste slovenski državljan, se za informacije o vizi za Burmo obvezno obrnite na svoje Ministrstvo za zunanje zadeve ali na Veleposlaništvo Myanmara v Berlinu.

Dodatne informacije glede potovanja v Burmo lahko dobimo na Veleposlaništvu Myanmara v Berlinu.

Konzularna zaščita

Če slovenski državljani med potovanjem po Burmi potrebujemo nujno konzularno zaščito, se lahko obrnemo na diplomatsko konzularno predstavništvo katerekoli članice Evropske unije.

burma4 burma3 burma2

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.