00 386 41 733 302

1.DAN: LETALO (-/-)

Odhod iz enega bližnjih letališč v Jakarto ter nato polet na Bali.

Za doplačilo bo organiziran povratni prevoz na letališče.

2.DAN: BALI (-/-)

Prevoz do hotela, namestitev in nočitev.

3.DAN: MAUMERE (OTOK FLORES) – PLAŽA KOKA – JOPU  –  MONI (z)

Zajtrk. Prevoz na letališče, od koder poletimo v mesto Maumere, ki leži na vzhodnem delu otoka Flores. Sledi vožnja proti odročni vasici Moni. Med potjo se bomo ustavili na beli peščeni plaži Koka, kjer se bomo lahko prvič na našem potovanju okopali v sinje modrem morju Indijskega oceana in poizkusili morske dobrote, ki nam jih bodo pripravili v kateri od preprostih restavracij ob morju. Nato bomo nadaljevali vožnjo do tradicionalne vasice Jopu, kjer bomo spoznali preproste prebivalce, ki pripadajo plemenu Lio. Njihov način življenja se močno razlikuje od življenja, ki smo ga vajeni sami. Prihod do vasice Moni. Namestitev v hotelu in nočitev.

4.DAN: VULKAN KELI MUTU – ENDE – RIUNG (z)

Zgodaj zjutraj se bomo odpeljali do vznožja vulkanu Keli Mutu. Čaka nas še slaba ura hoje, za katero bomo bogato nagrajeni. V soju prvih sončnih žarkov se nam bodo v kraterju zalesketala tri jezera: turkizno, rjavo in črno. Zaradi velike vsebnosti mineralov se barve jezer spreminjajo. Po nepozabnem jutru se bomo vrnili v hotel na zajtrk. Sledi vožnja po razgibani pokrajini proti severni obali otoka, do vasice Riung. Na poti bomo obiskali lokalno tržnico v mestu Ende, kjer bomo spoznali nam nenavadno sadje in zelenjavo, se ustavili na obali zelenih kamenčkov in nadaljevali vožnjo do Riunga. Namestitev in nočitev.

5.DAN: KRIŽARJENJE MED 17 OTOČKI – BAJAWA (z,k)

Po zajtrku se bomo vkrcali na ladjico in se odpravili na križarjenje med 17 otočki. Ustavili se bomo ob otoku, kjer veliki netopirji visijo z mangrov, obiskali arhipelag z bogatim podmorskim svetom, snorkljali med barvnimi koralami in tropskimi ribami in si na neokrnjenem tropskem otoku z belim peskom privoščili pravo morsko pojedino. Po prijetno preživetim dnem se bomo odpeljali do mesta Bajawa. Prevoz do hotela, namestitev in nočitev.

6.DAN: VASICA BENA – JEZERO RANAMASE – LABUAN BAJO (z)

Po zajtrku se bomo odpeljali do vasice Bena, ki slovi po svojih starodavnih tradicionalnih hišah, ob katerih stojijo nenavadni monoliti. Nato bomo nadaljevali vožnjo na zahodni del otoka, do majhnega ribiškega mesta Labuan Bajo, izhodiščnega mesta za obisk Narodnega parka Komodo. Prevoz do hotela na plaži. Namestitev, prosto in nočitev.

7.DAN: OTOK RINCA – OTOK KOMODO – OTOK PADAR (z,k,v)

Po zajtrku se bomo odpeljali do pristanišča, kjer se bomo vkrcali na ladjico. Odpluli bomo proti Narodnemu parku Komodo. Na otoku Rinca nas bodo pričakali ogromni Komodoški varani, ki  živijo le še na bolj poznanem otoku Komodo in nekaterih redkih delih zahodnega Floresa. Po prijetnem sprehodu po Rinci se bomo odpeljali na otok Komodo, ki slovi po teh edinstvenih bitjih, Komodoških varanih, imenovanih »ora«, ki tehtajo do sto petdeset kilogramov. V spremstvu čuvaja se bomo sprehodili po otoku in opazovali varane v njihovem naravnem okolju. Z malo sreče bomo srečali še divje konje, bivole, divje prašiče, srne in morda tudi kakaduje. Povratek na ladjico. Sledi še obisk otoka Padar. Lahko se bom povzpeli na vrh hriba, od koder se nam bo odprl čudovit pogled na Narodni park in turkizno modre zalive. Pogled, za katerega menijo, da je eden najbolj slikovitih v celi Indoneziji. Povratek na ladjico, prosto in nočitev.

8.DAN: ROZA PLAŽA – MANTA POINT – LABUAN BAJO – UBUD (BALI) (z,k)

Ta dan bomo obiskali svetovno znano Roza plažo in se ustavili na kraju, kjer se običajno zbirajo Mante. Če bomo imeli srečo, bomo z njimi tudi zaplavali. Povratek v Labuan Bajo. Prevoz na letališče, od koder poletimo na Bali. Prevoz do hotela v Ubudu, kulturni prestolnici Balija, ter zagotovo najbolj simpatičnem mestece na tem rajskem otoku. Namestitev in nočitev.

9.DAN: UBUD – GOA GAJAH – TAMPAK SIRING – TEGALALANG – UBUD (z)

Bali, pretežno gorat otok vulkanskega izvora je eden najzanimivejših otokov. Poln bogate zgodovine, peščenih plaž Indijskega oceana, čarobnih templjev, prekrasnih riževih teras, vulkanov ter ugodnih nakupov nas bo povsem očaral.

Po zajtrku se bomo odpeljali do slonje votline Goa Gajah iz 11. stoletja. Sledi ogled zanimivega balijskega templja očiščevanja – Tampak Siring. Balijci verjamejo, da iz izvirov teče zdravilna voda, ki ima posebno moč in lahko pozdravi njihove tegobe. Na poti proti hotelu se bomo ustavili v vasici Tegalalang, kjer si bomo ogledali prekrasne riževe terase, ki se kot ogromne stopnice zlivajo z vulkanskih strmin proti pragozdovom v dolini. V bližini bomo lahko v poceni trgovinicah kupili kakšen tipičen balijski izdelek domače obrti. Nato se bomo ustavili v Svetem opičjem gozdu, kjer se bomo sprehodili med neštetimi, včasih malce nadležnimi opicami, ki so si za svoje domovanje izbrale ta starodavni tempelj. Družbo v templju jim delajo ogromni netopirji, ki kot zastave visijo s tropskih dreves. Povratek v hotel, prosto in nočitev.

10.DAN: UBUD – TANAH LOT – POČITNICE OB MORJU (z)

Po zajtrku se bomo odpeljali do najlepšega in najbolj romantičnega templja na otoku, Tanah Lot, ki se ponosno dviga z morja. Po ogledu sledi prevoz do hotela ob morju, kjer bomo preživeli naše počitnice. Namestitev, prosto in nočitev.

11.-12.DAN: POČITNICE OB MORJU (z)

Zajtrk in prosto za kopanje, morebitne ugodne nakupe ali le pohajkovanje po tem živahnem mestecu. Nočitev.

13.DAN: BALI – JAKARTA (z/-)

Zajtrk. Prosto do prevoza na letališče, od koder poletimo v Jakarto in nato proti domu.

14.DAN: LETALO (-/-)

S pristankom na enem bližnjih letališč se naše potovanje konča.

V primeru, da za skupinski odhod ne bo dovolj prijavljenih potnikov, vam lahko enako ali po vaših željah spremenjeno individualno potovanje z lokalnim, angleško govorečim vodnikom, zagotovimo po zelo ugodni ceni.

05.03.2020 – 18.03.2020

13.05.2020 – 26.05.2020

07.08.2020 – 20.08.2020

 

 

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO ZA MIN. 15 POTNIKOV: 2.345,00 EUR
CENA ARANŽMAJA NA OSEBO ZA MIN. 10 POTNIKOV: 2.415,00 EUR 

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 275,00 EUR

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 10

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO:

Letalski prevozi, letališke takse, (takse se obračunajo na dan izpisa kart in se lahko spremenijo), prevozi s klimatiziranimi vozili, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah v hotelih s 3* in 4*, na potovanju po Floresu hoteli turistične kategorije, vendar so najboljši možni hoteli, ki so na otoku. Svetovni popotniki jih ocenjujejo z več kot 3*, spanje na preprosti ladjici 7.-8. dan, obroki po programu (z=zajtrk, k=kosilo, v=večerja), lokalni, angleško govoreč vodnik, slovenski spremljevalec in organizacija potovanja.

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO:

Letališke takse v Indoneziji cca. 20,00 EUR, plačljive na letališčih, vse kar ni navedeno v programu: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine.

Slovenski državljani za vstop v Indonezijo za bivanje do 30 dni ne potrebujemo vize.

V primeru, da želimo v Indoneziji ostati dlje kot 30 dni,  se za informacije o vizi za Indonezijo lahko obrnemo na Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije, Konzulat Republike Indonezije v  Ljubljani ali na Veleposlaništvo  Republike Indonezije na Dunaju.

V primeru, da niste slovenski državljan, se za informacije o vizi za Indonezijo obvezno obrnite na svoje Ministrstvo za zunanje zadeve oziroma na Veleposlaništvo  Republike Indonezije na Dunaju.

Dodatne informacije glede potovanja v Indonezijo lahko dobimo na Konzulatu Republike Indonezije v  Ljubljani ali na Veleposlaništvu  Republike Indonezije na Dunaju.

Konzularna zaščita

Če slovenski državljani med potovanjem po Indoneziji potrebujemo nujno konzularno zaščito, se lahko obrnemo na diplomatsko konzularno predstavništvo katerekoli članice Evropske unije.

bali_6 bali_5 flores

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.