00 386 41 733 302

1.DAN: LETALO

Odhod iz enega bližnjih letališč v Tokio.

Za doplačilo bo organiziran povratni prevoz na letališče.

2.DAN: TOKIO

Prihod v Tokio, najbolj poseljeno metropolo na svetu. Po opravljenih carinskih formalnostih sledi prevoz z vlakom do hotela. Namestitev, prosto in nočitev.

3.DAN: TOKIO

Zgodaj zjutraj bomo obiskali največjo ribjo tržnico na svetu, Toyosu market. Če bomo imeli srečo, se bomo udeležili dražbe tun. Sprehodili se bomo po ogromnih halah in se čudili, kaj vse ta tržnica ponuja in za kakšne visoke znesek se prodajajo nekatere cenjene ribe. Na tržnici prodajo cca 2.000 ton rib in drugih morskih sadežev na dan. Povratek v hotel. Po zajtrku se bomo »spopadli« z ogledom japonske prestolnice, mesta, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Spoznali bomo mešanico modernih nebotičnikov, tradicionalnih ulic in templjev ter si od zunaj ogledali cesarsko palačo, kjer živi cesar in njegova družina. Sprehodili se bomo po četrti Akihabara, ki je poznana po trgovinah z elektroniko. Za doplačilo se bomo lahko povzpeli na 634 metrov visok stolp Tokyo Skyee tree Tower, od koder se nam bo odprl čudovit razgled na mesto. V soju nešteto luči nas čaka še sprehod po pisanih ulicah Shibuya in Takeshita. Povratek v hotel in nočitev.

* glede na to, da na dražbo sprejmejo le 120 oseb na dan v dveh skupinah, rezervacije pa niso mogoče, bomo morali iz hotel okoli 02.30 ure zjutraj. Vstopa na dražbo sta možna ob 05.25 uri in 05.50 uri zjutraj. Če bomo prepozni, bomo lahko poizkušali srečo spet naslednji dan, vendar vstop noben dan ni zagotovljen. Sicer si bomo tržnico ogledali po koncu dražbe.

4.DAN: TOKIO – HAKONE (MT.FUJI) – ONSEN – TOKIO

Po zajtrku se bomo odpeljali v Hakone, do jezera Ashi, od koder se nam bo v lepem vremenu odprl čudovit pogled na goro Fuji, najvišji vrh Japonske. Uživali bomo v prelepi naravi in se kasneje odpravili do tradicionalnih japonskih toplic imenovanih Onsen, kjer si bomo za manjše doplačilo lahko privoščili kopel v japonskih toplih vrelcih. Sveži in polni novih moči se bomo vrnili v Tokio. Prosto in nočitev.

5.DAN: TOKIO – KYOTO

Po zajtrku se bomo s hitrim vlakom odpeljali v mesto Kyoto, kulturno prestolnico dežele, mesto templjev, uglajenih gejš in čajnih ceremonij. Ta dan nas čaka obisk poznane tržnice Nishiki, ki jo imenujejo tudi »kuhinja Kyota« in, kjer nas bodo preplavile različne vonjave japonskih začimb in njihove kuhinje. Nato se bomo odpravili v stari del mesta. Sprehodili se bomo po ozkih ulicah, mimo tradicionalnih trgovin in manjših restavracij. Tako bomo zares doživeli pravi mestni utrip Japonske. Proti večeru se bomo podali v mestno četrt Gion, četrt gejš, kjer bomo njihovo elegantno hojo morda uzrli tudi sami. Ni enostavno biti gejša! Gejša je ženska, ki preučuje starodavne umetnosti japonskega plesa in glasbe. Uspešna gejša mora predstavljati lepoto, milino, uglajenost, imeti mora umetniški talent in popolno vedenje. Poleg tega mora biti vešča petja, plesa, slikanja, kaligrafije, obreda pitja čaja in točenja alkohola. Znati mora igrati šamisen, ročni boben in flavto, biti mora seznanjena z aktualnimi družbenimi dogodki in poznati književnost. Le tako se lahko vključi v vsak pogovor in v njem tudi aktivno sodeluje. Polni novih, zanimivih dogodivščin se bomo odpeljali v hotel. Namestitev in nočitev.

6.DAN: KYOTO

Po zajtrku nas čaka najstarejše svetišče v mestu – Fushimi Inari, ki se ponaša z več sto oranžnimi stebri – toriji, med katerimi se bomo seveda sprehodili. Tempelj je posvečen eni najpomembnejših boginj, boginji riža – Inari. Nato si bomo ogledali enega najlepših templjev Ryoan –ji, kjer bomo spoznali elemente Zen budizma, saj je prav ta tempelj poznan po značilno oblikovanem peščenem vrtu. Sledi še ogled Srebrnega templja in povratek v hotel. Prosto in nočitev.

7.DAN: KYOTO – OTOK MIYAJIMA – HIROŠIMA – OSAKA – KYOTO

Zgodaj zjutraj se bomo odpeljali do pristanišča, kjer se bomo vkrcali na trajekt, ki nas bo odpeljal do otoka Miyajiam, kjer nas bo v vsej svoji veličini pričakal plavajoči tempelj Itsukushima, ki sodi med tri najlepše kulturne spomenike Japonske. Po ogledu se bomo odpeljali proti Hirošimi, mestu z žalostno preteklostjo. Avgusta leta 1945 je bilo mesto tarča bombnega napada. Atomsko bombo imenovano »Little boy« je na Hirošimo odvrgel ameriški bombnik. Uničila je mestno središče in ubila okoli 140.000 nedolžnih ljudi. Ogledali si bomo spomenik Atomic Bomb Dome, kjer je atomsko bombo razneslo in se v spominskem parku poklonili nedolžnim žrtvam. Na poti nazaj v Kyoto se bomo ustavili v Osaki, tretjem največjem mestu na Japonskem, ki slovi po odlični kulinariki, kar bomo kmalu ugotovili tudi sami.  Obiskali bomo nakupovalni ulici Shinsaibashi in sosednjo Dotonbori, kjer bomo lahko poizkusili lokalne dobrote. Do Kyota nas loči le še 30 minut vožnje. Prevoz do hotela, nočitev.

8.DAN: KYOTO – NARA – KYOTO

Po zajtrku se bomo odpeljali v nekdanjo prestolnico Naro, pomembno kulturno središče otoka. Nara je polna posebnih in neobičajnih stvari, najbolj pa nas bodo navdušili njeni prebivalci, srne. V Nari živi dobrih tristo tisoč ljudi ter več kot tisoč srn in jelenov. Ti uživajo posebne privilegije, saj se povsem prosto sprehajajo po celem mestu. Ogledali si bomo tempelj Todaiji, kjer je ene največjih bronastih kipov Bude na svetu ter Svetišče Kasuga, ki je okrašen s tisoči svetilkami, ki zagorijo le dvakrat letno, ob prazniku lučk. Potepanje po prijetnem mestu ter proti večeru povratek v Kyoto. Nočitev.

9.DAN:  KYOTO – TOKIO

Po zajtrku prosto do prevoza z vlakom v Tokio na letališče, od koder v večernih urah poletimo proti domu.

10.DAN: LETALO

S pristankom na enem bližnjih letališč se naše potepanje po Japonski konča.

 

12.03.2020 – 21.03.2020

13.05.2020 – 22.05.2020

23.06.2020 – 02.07.2020

18.08.2020 – 27.08.2020

09.09.2020 – 18.09.2020

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO ZA MIN. 15 POTNIKOV: 2.695,00 EUR
CENA ARANŽMAJA NA OSEBO ZA MIN. 10 POTNIKOV: 2.995,00 EUR 

DOPLAČLO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 315,00 EUR

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 10

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO:

Letalski prevozi, letališke takse (takse se izračunajo na dan izpisa kart in se lahko spremenijo), vsi prevozi po Japonski z vlaki/metroji/avtobusi (celotno potovanje po Japonski se bo izvedlo z vlaki, avtobusi in metroji, zato bo nekoliko več mestne hoje kot pri ostalih naših programih), spanje v hotelu s 3* v dvoposteljnih sobah na osnovi nočitve z zajtrkom, vstopnine po programu, lokalni, angleško govoreč vodnik, slovenski spremljevalec in organizacija potovanja.

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO:

Vse kar ni navedeno v programu: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, napitnine, storitve po vaših naročilih.

Slovenski državljani za vstop na Japonsko za bivanje do 90 dni ne potrebujemo vize.

Potrebujemo biometrični potni list. V primeru, da želimo na Japonskem ostati dlje kot 90 dni,  se za informacije o vizi za Japonsko  lahko obrnemo na Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije,  Veleposlaništvo Japonske v Ljubljani ali na Veleposlaništvo Republike Slovenije v Tokiju.

V primeru, da niste slovenski državljan, se za informacije o vizi za Japonsko obvezno obrnite na svoje Ministrstvo za zunanje zadeve oziroma na Veleposlaništvo  Japonske v Ljubljani

Dodatne informacije glede potovanja na Japonsko lahko dobimo na Veleposlaništvu  Japonske v Ljubljani  ali na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Tokiju.

Konzularna zaščita

Če slovenski državljani med potovanjem po Japonski potrebujemo nujno konzularno zaščito, se lahko obrnemo na Veleposlaništvo Republike Slovenije v Tokiju.

HIROSIMA KYOTO ONSEN

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.