00 386 41 733 302

1.DAN: LETALO

Polet iz enega bližnjih letališč proti Pekingu. Obroki in pijača na letalu.

Za doplačilo bo organiziran povratni prevoz na letališče.

2.DAN: PEKING

V popoldanskih urah pristanemo v Pekingu, glavnem mestu Kitajske. Po opravljenih carinskih formalnostih sledi prevoz do hotela. Namestitev, prosto in nočitev.

3.DAN: PEKING

Zajtrk, prosto in nočitev.

ZA DOPLAČILO PRIPOROČAMO VODEN IZLET NA OGLED VELIKEGA KITAJSKEGA ZIDU:

Po zajtrku se bomo odpeljali do Velikega kitajskega zidu in se po njem tudi sprehodili. Kitajski rek pravi, da nisi človek, če vsaj enkrat v življenju ne stopiš na mogočni zid, dolg 8.852 kilometrov, ki velja za največji spomenik na svetu, katerega je naredila človeška roka. Kitajski zid je gradila dinastija Ming dobri dve stoletji z namenom zaščititi Kitajsko pred vpadi mongolskih in hunskih plemen. Na poti nazaj v prestolnico si bomo v dolini Shisanling ogledali eno izmed trinajstih grobnic dinastije Ming, ki je cesarski Kitajski vladala od 15. do 17. stoletja, ter se peljali mimo znamenitih stadionov »Ptičje gnezdo« in »Vodna kocka«, zgrajenih za Olimpijske igre leta 2008. Povratek v hotel.

4.DAN: PEKING – XIAN

Zajtrk in prosto. Proti večeru sledi prevoz na železniško postajo, od koder se bomo z udobnim spalnim vlakom odpeljali v Xian. Nočitev na vlaku.

ZA DOPLAČILO PRIPOROČAMO VODEN OGLED PEKINGA IN LETNE PALAČE:

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled veličastnega, največjega trga na svetu, trga Tian An Men ali Trga nebeškega miru, simbola mesta in komunistične partije, zgrajenega z namenom, da bi na njem prirejali veličastne parade in ljudske shode. Sprejme lahko celo milijon ljudi. Sredi trga stoji Mao Zedongov mavzolej z njegovim balzamiranim truplom. Sledi obisk z obzidjem obdane nekdanje Cesarske palače – Prepovedanega mesta, ki spada v svetovno kulturno dediščino. Od tod so cesarji vladali Kitajski dolga leta. Prepovedano mesto je največji kompleks palač na svetu, razprostira se na 720.000 kvadratnih metrih in šteje 980 zgradb.

V popoldanskih urah si bomo ogledali Letno palačo, v katero so se cesarji vsako poletje umaknili iz vročega Pekinga. Tu so se predajali užitkom lova in strastem številnih konkubin v hladnem, čudovitem kraljevskem vrtu, kateri še danes velja za najboljši prikaz klasične kitajske vrtne arhitekture. Z ladjico se bomo popeljali po jezeru Kunming. Dan bomo zaključili z ogledom Templja Nebes, kjer so nekoč kitajski vladarji prosili za dobro letino in obilo dežja.

5.DAN: XIAN

V jutranjih urah prihod v Xian, štiri in pol milijonsko mesto, jugozahodno od Pekinga. Prevoz v hotel in namestitev. Prosto in nočitev.

ZA DOPLAČILO PRIPOROČAMO VODEN IZLET PO XIANU:

Po krajšem počitku se bomo odpravili na ogled mesta. Najprej bomo obiskali muzej Shanxi History, eleganten muzej s kombinacijo tradicionalne arhitekture in sodobne tehnologije, ki pooseblja ljudsko izročilo in lokalne značilnosti. Nato se bomo sprehodili po muslimanski četrti, si ogledali Veliko mošejo ter tempelj Velike Divje Gosi, kjer hranijo zbirko budističnih skript, prinesenih iz Indije. Povratek v hotel.

6.DAN: XIAN – LINTONG – XIAN

Zajtrk in prosto. Nočitev.

ZA DOPLAČILO PRIPOROČAMO VODEN OGLED LINTONGA – GLINENI VOJŠČAKI IN XIANA:

Po zajtrku se bomo odpeljali do Lintonga, kjer se nahajajo svetovno znani glineni vojščaki, čuvaji grobnic prvih kitajskih cesarjev. Glineno armado so odkrili leta 1974 okoliški kmetje, ko so kopali studenec in na globini sedem metrov našli eno največjih arheoloških najdišč na svetu. Na ogled so pripravljene tri dvorane, kjer se nahaja več kot 6.000 glinenih figur. Med povratkom v Xian se bomo ustavili še v Banpo muzeju, katerega so postavili na mestu, kjer je pred 6.000 let stala vasica. V muzeju je lepo prikazan način življenja tedanjih prebivalcev. Če nam bo čas dopuščal, se bomo v Xianu sprehodili še po veličastnem obzidju. Povratek v hotel.

7.DAN: SHANGHAI

Zajtrk in prevoz na letališče, od koder poletimo v Shanghai. Prevoz do hotela in namestitev. Prosto in nočitev.

ZA DOPLAČILO PRIPOROČAMO VODEN OGLED SHANGHAIA:

Po krajšem počitku se bomo odpeljali do tradicionalnega kitajskega vrta Yuyuan Garden, katerega je leta 1577 dal postaviti Pan Yunduan, vladni uradnik dinastije Ming za svoja starša, da bi v njem mirno in srečno uživala v starosti. Nato si bomo ogledali še stari del mesta z vrtovi sreče ter templjem Jada Buddha, v katerem prebiva sedemdeset menihov in ima skoraj dva metra visok in tono težak kip sedečega Bude iz belega žada. Povratek v hotel.

8.DAN: SHANGHAI – ZHUJIAJIAO – SHANGHAI

Zajtrk in prosto. Zvečer prevoz na letališče, od koder v poznih večernih urah poletimo domov.

ZA DOPLAČILO PRIPOROČAMO VODEN OGLED ZHUJIAJIAOA:

Po zajtrku se bomo odpeljali do predela, imenovanega Zhujiajiao. Zhujiajiao je eno najbolj ohranjenih antičnih delov Shanghaia. Mestece je prepredeno s kanali in edinstvenimi mostovi, tako lesenimi kot tudi kamnitimi in marmornatimi. Lahko se bomo tudi popeljali po katerem od kanalov in si Zhujiajiao ogledali še iz »žabje« perspektive. Popoldan bomo namenili ogledu predela Bund, najbolj poznane promenade ter nakupovalne ulice Nanjing. Prosto.

9.DAN: LETALO

S pristankom na enem bližnjih letališč se naše potovanje konča.

Datumi odhodov
 • 09.10.2019 – 17.10.2019

 • 16.03.2020 – 24.03.2020

 • 11.05.2020 – 19.05.2020

 • 14.07.2020 – 22.07.2020

 • 12.10.2020 – 20.10.2020

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO ZA MIN. 15 POTNIKOV: 1.599,00 EUR
CENA ARANŽMAJA NA OSEBO ZA MIN. 10 POTNIKOV: 1.655,00 EUR

PAKET IZLETOV: 285,00 EUR, ob prijavi popust 30%, samo 199,00 EUR 

CENE POSAMIČNIH IZLETOV, PLAČLJIVE VODNIKU NA POTOVANJU:

 • Veliki kitajski zid: 60,00 EUR
 • Peking in letna palača: 55,00 EUR
 • Xian: 25,00 EUR
 • Lintong: 50,00 EUR
 • Shanghai: 45,00 EUR
 • Zhujiajiao: 50,00 EUR

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 140,00 EUR 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 10 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO:

Letalski prevozi, letališke takse (takse se izračunajo na dan izpisa kart in se lahko spremenijo), prevozi s klimatiziranimi vozili, vlakom, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah v hotelih 3* in 4* na osnovi nočitve z zajtrkom, vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku in slovenskega spremljevalca ter organizacijski stroški.

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO:

Dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine.

Slovenski državljani za vstop na Kitajsko potrebujemo vizo.

Izjeme so Hong Kong, Macao in Tajvan, kjer slovenski državljani za potovanje do 90 dni ne potrebujemo vize.

Veljavnost potnega lista mora biti najmanj še šest mesecev od dneva vstopa na Kitajsko. Slovenski državljani lahko informacije o vizi za Kitajsko dobimo na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije ali na Veleposlaništvu Ljudske republike Kitajske v Ljubljani.

Slovenski državljani, ki preko mednarodnih letališč v Pekingu, Shanghaiu ali Guangzhou potujemo v tretje dežele, za tranzit do 72 ur ne potrebujemo vize. Potrebujemo veljavno letalsko vozovnico za nadaljevanje potovanja v roku 72 ur ter urejeno vizo za nadaljnje potovanje, če je ta potrebna. Več informacij lahko dobimo na Veleposlaništvu Ljudske republike Kitajske v Ljubljani.

V primeru, da niste slovenski državljan, se za informacije o vizi za Kitajsko obvezno obrnite na svoje Ministrstvo za zunanje zadeve.

Dodatne informacije glede potovanja na Kitajsko lahko dobimo na Veleposlaništvu Ljudske republike Kitajske v Ljubljani, Veleposlaništvu Republike Slovenije v Pekingu, Konzulatu Republike Slovenije v Shanghaju ali na Konzulatu Republike Slovenije v Hong Kongu.

Konzularna zaščita

Če slovenski državljani med potovanjem po Kitajski potrebujemo nujno konzularno zaščito, se lahko obrnemo na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Pekingu.

ZHUJIAJIAO KITAJSKA SHANGHAI KITAJSKA XIAN KITAJSKA

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.