00 386 41 733 302

1.DAN: LETALO (-/-)

Polet iz bližnjega letališča proti Colombu. Obroki in pijača na letalu.

Za doplačilo bo organiziran povratni prevoz na letališče.

2.DAN: COLOMBO (-/v)

V glavnem mestu Šri Lanke pristanemo v dopoldanskih urah. Po opravljenih carinskih formalnostih sledi prevoz proti hotelu. Namestitev, prosto, večerja in nočitev.

Za doplačilo priporočamo ogled COLOMBA

Po krajšem počitku bomo pričeli z ogledom mesta, ki v zadnjem času hitro spreminja svojo podobo. Stare zgradbe so zamenjali visoki nebotičniki, v nekoč lenem mestu sedaj poslovneži hitijo v službo, vse hujši je promet. Na srečo so nekateri predeli še vedno ohranili privlačnosti starega mestnega jedra, katere si bomo ogledali. Povratek v hotel.

3.DAN: PINAWELLA – SIGIRYA (z/v)

Po zajtrku se bomo odpeljali v Pinawello, sirotišnico slonov, ki nudi zavetišče preko petdesetim slonom, tako majhnim, najdenim slončkom kakor tudi že odraslim. Ogledali si bomo te prijetne živali med kopanjem v bližnji reki, kako domačini zanj skrbijo ter hranijo mladičke. Prevoz do hotela, namestitev, prosto, večerja in nočitev.

Za doplačilo priporočamo ogled SIGIRIYE

Odpeljali se bomo proti Sigiriyi, največji znamenitosti Šri Lanke. Princ Kasyapa je v 5. stoletju dal zgraditi zimsko palačo, na 200 metrov visoki skali – Levja skala. Povratek v hotel.

4.DAN: SIGIRYA – POLONARUWA – HABARAN (JEŽA SLONOV) (z/v)

Zajtrk in prosto za samostojne oglede, večerja ter nočitev.

Za doplačilo priporočamo ogled POLONARUWE IN JAHANJE SLONOV

Po zajtrku sledi obisk Polonaruwe, druge prestolnice Šri Lanke, ki je svoj vrhunec doživela med 11. in 13. stoletjem. Med drugim si bomo ogledali tri najlepše nekdanje templje, ki so nekoč krasili razkošno mesto s številnimi palačami in parki. Sledi ogled izjemnega primerka singalske umetnosti, Gal Vihara – podobe Bud, izklesane iz enega kosa skale. Nato bomo zajahali slone in z njihovih hrbtov občudovali lepote džungle. Povratek v hotel.

5.DAN: DAMBULLA – ALUVIHARA – VRT ZAČIMB – KANDY (z/v)

Zajtrk. Vožnja proti Dambulli, kjer bomo v petih skalnih votlinah občudovali številne kipe Bud, od katerih je največji vklesan v skalo in meri 14 metrov. Po ogledu sledi vožnja proti Kandyju, drugem največjem mestu na Šri Lanki. Na poti si bomo ogledali Aluviharo, kjer naj bi bil prvič zapisan budističen nauk. Že se bomo pripeljali do vrta začimb, kjer bomo spoznali kako raste poper, kava, vanilja, cimet, čili… Prihod v Kandy, zadnjo prestolnico šrilanških kraljev. Prevoz do hotela in nočitev.

6.DAN: KANDY (z/v)

Zajtrk in prosto za samostojne oglede, večerja ter nočitev.

Za doplačilo priporočamo ogled KANDYA

Najprej se bomo sprehodili po tem mestecu, ki leži ob umetnem jezeru, se popeljali po jezeru, si ogledali lokalno tržnico, domače delavnice, botanični vrt Peradeniya in najbolj znan tempelj Dalada Maligawa, kjer čuvajo Budin zob, eno najpomembnejših budističnih relikvij. Povratek v hotel.

7.DAN: NUWARE ELIYA (z/v)

Zajtrk. Vožnja po slikovit pokrajini do hribovitega področja Nuwara Eliye. Postanek za obisk čajevih plantaž in tovarnice, kjer pridelujejo najboljši čaj na svetu. Prihod v Nuwara Eliyo, mestece, ki je po odhodu Angležev najbolj ohranilo angleški pečat. Ogled mesta, namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

8.DAN: ELLA GAP – KATARAGAMA – NARODNI PARK YALE (z/v)

Po zajtrku se bomo odpeljali do Ella Gap, kjer se nam bo odprl čudovit pogled na bližnje hribe. Če bo vreme jasno, bomo v daljavi zazrli morje. Sledi vožnja mimo slapov Rawana, do Kataragame. Namestitev, prosto, večerja in nočitev.

Za doplačilo priporočamo obisk NARODNEGA PARKA YALE

Narodni park Yale je bil ustanovljen leta 1938, kot lovski rezervat. Ogled parka s terenskimi vozili, od koder bomo občudovali divje živali v njihovem naravnem okolju. Po prijetno preživetem safariju se bomo vrnili v hotel.

9.DAN: KATARAGAMA – GALLE – POČITNICE NA MORJU (z)

Zajtrk in prosto do prevoza proti jugu otoka. Na poti si bomo ogledali tipične šrilanške ribiče, ki na hoduljah sedijo v morju in želvjo farmo, Sledi ogled mesta Galle s trdnjavo iz obdobja nizozemske prevlade nad otokom. Prevoz do hotela ob plaži. Namestitev, prosto in nočitev.

Za doplačilo priporočamo obisk templja KATARAGAMA

Po zajtrku se bomo odpeljali do enega najpomembnejših templjev na Šri Lanki, Kataragama Hindu Tempel, kamor prihajajo ljudje iz vseh koncev Šri Lanke. Povratek v hotel.

10.-12.DAN: POČITNICE NA MORJU (z)

Zajtrk, prosto kopanje ali samostojno raziskovanje okolice, nočitev.

13.DAN: COLOMBO (z)

Zajtrk in prosto do odhoda na letališče, od koder poletimo proti domu.

14.DAN: LETALO (-/-)

S pristankom na enem bližnjih letališč se naše potovanje konča.

V primeru, da za skupinski odhod ne bo dovolj prijavljenih potnikov, vam lahko enako ali po vaših željah spremenjeno individualno potovanje z lokalnim, angleško govorečim vodnikom, zagotovimo po zelo ugodni ceni.

 

Datumi odhodov
  • 19.06.2020 – 02.07.2020

  • 06.08.2020 – 19.08.2020

  • 12.11.2020 – 25.11.2020

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO PRI MIN. 15 POTNIKOV: 1.595,00 EUR
CENA ARANŽMAJA NA OSEBO PRI MIN. 10 POTNIKOV: 1.685,00 EUR

PAKET IZLETOV: 315,00 EUR, ob prijavi ob rezervaciji popust 30%, samo 220,00 EUR 

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 295,00 EUR 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 10 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO:

Letalski prevozi, letališke takse (takse se obračunajo pred izpisom kart in se lahko spremenijo), prevoz s klimatiziranimi vozili po Šri Lanki, spanje v dvoposteljnih sobah v hotelih s 3* in 4*, obroki po programu (z=zajtrk, v=večerja), ogledi po programu, lokalni, angleško govoreč vodnik, slovenski spremljevalec in organizacijski stroški.

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO:

Vse kar ni navedeno v programu: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, napitnine, storitve po vaših naročilih.

 

Slovenski državljani za vstop na Šri Lanko NE potrebujemo vizo v obdobju od 01.08.2019 do 31.01.2020.

Slovenski državljani za vstop na Šri Lanko od 01.08.2019 do 31.01.2020 ne potrebujemo vize (ETE), za ostalo obdobje Slovenski državljani za vstop na Šri Lanko potrebujemo elektronsko odobritev potovanja (ETA). Cena pridobitve je 40,00 EUR in ni vključena v ceno aranžmaja. Vizum (ETA) si lahko uredite tudi sami.

Za pridobitev vize za Šri Lanko potrebujete potni list, ki je veljaven še najmanj šest mesecev od datuma izstopa iz Šri Lanke.

Slovenski državljani lahko informacije o vizi za Šri Lanko dobimo tudi na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije, Konzulatu Demokratične socialistične republike Šri Lanke v Ljubljani ali na Veleposlaništvu Demokratične socialistične republike Šri Lanke na Dunaju.

Vprimeru, da niste slovenski državljan, se za informacije o vizi za Šri Lanko obvezno obrnite na svoje Ministrstvo za zunanje zadeve oziroma na Veleposlaništvu Demokratične socialistične republike Šri Lanke na Dunaju.

Dodatne informacije glede potovanja na Šri Lanko dobimo na Konzulatu Demokratične socialistične republike Šri Lanke v Ljubljani ali na Veleposlaništvu Demokratične socialistične republike Šri Lanke na Dunaju.

Konzularna zaščita

Če slovenski državljani med potovanjem po Nepalu potrebujemo nujno konzularno zaščito, se lahko obrnemo na diplomatsko konzularno predstavništvo katerekoli članice Evropske unije.

ŠRI LANKA3 ŠRI LANKA2 ŠRI LANKA1

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.