00 386 41 733 302

1.DAN: LETALO

Odhod iz enega bližnjih letališč v Bangkok. Obroki in pijača v letalu.

Za doplačilo bo organiziran povratni prevoz na letališče.

2.DAN: BANGKOK

V popoldanskih urah pristanemo v Bangkoku, tajski prestolnici, gospodarski Meki, mestu polnem nasprotij. Tu sklepajo posle in ustvarjajo politiko, sem se stikajo niti cvetoče trgovine z mamili in prostitucijo, tu se v razkošni arhitekturi bohotijo čudovite stavbe, nedaleč proč ob reki Chao Phraya pa trohnijo kolišča najrevnejših. Po opravljenih carinskih formalnostih sledi prevoz do hotela v centru Bangkoka, namestitev, prosto. Zvečer se bomo lahko sprehodili po živahnem Bangkoku, si ogledali Patpong in se na nočnem bazarju že prvi dan preizkusili kako vešči smo barantanja. Nočitev.

3.DAN: BANGKOK

Zajtrk in prosto, nočitev.

Za doplačilo priporočamo ogled BANGKOKA

Pričeli bomo z ogledom tega večmilijonskega mesta, ki ga domačini radi poimenujejo kar Angelsko mesto, kar v tajskem jeziku pomeni »mesto divjih sliv«. Ogledali si bomo najpomembnejši bangkoški tempelj Wat Phra Kaew ali Tempelj Smaragdnega Bude ter se nato sprehodili do Wat Pho-ja, najstarejšega templja, ki so ga gradili kralji za potrebe izobraževanja. V njem je bila prva univerza v deželi. Glavna zanimivost v templju je šestinštirideset metrov dolg ležeči Buda, ki počiva v nirvani.

Od tod se bomo preko tržnice sprehodili do reke Cha Phraya, kjer se bomo vkrcali na ladjico, ki nas bo popeljala po kanalih. Sledi ogled templja Wat Arun ali templja Jutranje zore, ki se imenuje po indijskemu bogu zore – Aruni in leži na levem bregu reke Chao Phraya, največje reke, ki teče skozi Bangkok. Popoldne povratek v hotel, prosto za ugodne nakupe ali samostojno pohajkovanje po mestu. Zvečer priporočamo obisk živahne, backpackerske ulice Khao San Road, kjer si bomo lahko privoščili poceni in okusno večerjo, ali se bomo predali vrvežu te živahne ulice vse do jutranjih ur.

4.DAN: BANGKOK – DAMNOEN SADUAK – KANCHANABURI

Zajtrk in prosto, nočitev.

Za doplačilo priporočamo ogled DAMNOEN SADUKA in KANCHANABURI

Po zajtrku se bomo odpeljali do tri ure oddaljenega Kanchanaburija. Kanchanaburi je majhno, zeleno, z gorami obdano mesto, ki leži ob meji z Myanmarom. Zgrajeno je bilo v času Rama I., kot prva obrambna črta proti takratni Burmi. Med 2. svetovno vojno so japonski okupatorji na Tajskem uporabili zavezniške zapornike, da so zgradili »železnico smrti«, ki je vodila po tej isti invazijski poti, vzdolž reke Kwai proti Prehodu pri Treh Pagodah, na tajsko-burmanski meji. Med potjo se bomo ustavili na kokosovi farmi, si ogledali kako pridobivajo kokosov sladkor ter se nato na najlepših plavajočih tržnicah na Tajskem – Damnoen Saduaku s čolni popeljali po kanalih ter občudovali pestrost in raznolikost življenja na reki.

Prihod v Kanchanaburi. Najprej se bomo sprehodili po mostu na reki Kwai in železnici smrti; material za izgradnjo mostu so pripeljali Japonci iz Indonezijskega otoka Java. Pri gradnji železnice, ki je vodila v Burmo, je umrlo 16.000 vojnih ujetnikov, most pa je bil le majhen odsek te železnice. Cilj izgradnje železnice je bila še ena pot, po kateri so Japonci želeli osvojiti Burmo in druge azijske dežele ter si s tem odpreti pot proti zahodu. Povratek v Bangkok. Nočitev.

5.DAN: BANGKOK – CHIANG MAI

Zgodnji zajtrk in prevoz na letališče, od koder poletimo proti drugemu največjemu mestu na Tajskem – Chiang Maiu. Prevoz do hotela v centru živahnega mesta. Namestitev, prosto in nočitev.

Za doplačilo priporočamo ogled CHIANG MAI

Po krajšem počitku se bomo odpeljali do najpomembnejšega templja Doi Suthep, zgrajenega leta 1383. Ime je dobil po puščavniku Sudevi, ki je mnogo let živel na področju te gore. Za Tajce predstavlja tempelj eno najbolj obiskanih izletniških točk. Z vrha hriba se odpre čudovit razgled na mesto in letno rezidenco kraljeve družine Phu Phin. Nato bomo obiskali vasice z različnimi domačimi obrtmi; ogledali si bomo, kako izdelujejo in poslikajo dežnike iz posebnega papirja »Sa«, se čudili kaj vse se lahko naredi iz lesa, ratana, keramike, srebra… Nato se bomo odpeljali do Kraljestva Tigrov, kjer bomo lahko za manjše doplačilo božali tigre in se z njimi slikali.  Povratek v hotel, prosto za obisk Nočnega bazarja. Nočitev.

6.DAN: TREKKING

Po zajtrku se bomo odpeljali na živo pisano tržnico, kjer bodo naši trekking vodiči nakupili vso potrebno hrano za naslednja dva dneva. Sledi prevoz do slonjega kampa, kjer bomo te velikanske živali zajahali in z njihovih hrbtov občudovali lepote džungle ter se naučili prepoznati azijskega slona in ga ločiti od afriškega. Ob povratku z ježe nas bo čakalo okusno kosilo. Polni novih moči se bomo podali na nekajurno hojo. Med potjo se bomo lahko osvežili ob prelepih slapovih in poučili o zdravilnih zeliščih, ki jih gorska plemena uporabljajo v domačem zdravilstvu. Čaka nas še del poti do prijaznih domačinov, ki nam bodo nudili prenočišče v bambusovih kočah. Dan bomo zaključili s prijetnim druženjem ob tipični plemenski večerji ob ognju. Nočitev.

7.DAN: TREKKING – CHIANG MAI

Po zajtrku se bomo peš odpravili po zanimivi in presenečenj polni džungli do enega izmed najlepših slapov v Narodnem parku, kjer se bomo lahko osvežili ali celo zaplavali. Do kosila nas loči še ura hoje. Po kosilu nas čaka vožnja z bambusovimi splavi ter nato po krajšem počitku vožnja nazaj v Chiang Mai. Povratek v hotel in nočitev.


Namesto dvodnevnega trekkinga lahko ostanete v Chiang Maiu, v tem primeru se cena podraži za 80,00 EUR. Slovenski spremljevalec gre tja, kjer je prijavljenih več potnikov:

6.DAN: CHIANG MAI

Po zajtrku si boste ogledali show s simpatičnimi sloni in se nato odpeljali do enega največjih živalskih vrtov v Aziji, kjer se boste srečali z eksotičnimi živalmi. Povratek v hotel, prosto in nočitev.

7.DAN: CHIANG MAI

Zajtrk. Ta dan se boste odpravili v šolo tajske kuhinje in se naučili kako se pripravljajo nekatere slastne tajske jedi. V prijetni, odprti kuhinji vas bodo najprej seznanili katere sestavine in začimbe so nepogrešljive v njihovi kuhinji ter vas nato naučili, kako jih pripraviti. Seveda boste svoje specialitete tudi poizkusili in se nato polni novih vtisov in receptov vrnili v hotel. Pprosto in nočitev.


8.DAN: CHIANG MAI – ZLATI TRIKOTNIK

Zajtrk in prosto ter nočitev.

Za doplačilo priporočamo izlet ZLATI TRIKOTNIK in PLEMENA

Zgodaj zjutraj se bomo odpeljali skozi čudovito pokrajino do Zlatega trikotnika. Na poti se bomo ustavili pri toplih vrelcih ter nato nadaljevali vožnjo do tromeje med Tajsko, Laosom in Myanmarom/Burmo. Lahko se bomo popeljali po reki Mekong, ali pa si v Mae sau vzeli čas za ugodne nakupe. Na poti nazaj proti Chaing Mai-u bomo obiskali vasice, kjer živijo različna gorska plemena: Long Neck – dolgovrati Kareni, Akha, Yoa. Povratek v hotel in nočitev.

9.DAN: POČITNICE OB MORJU

Po zajtrku se bomo odpeljali na eno izmed mnogih rajskih plaž Tajske (Ko Lanta, Koh Phi Phi, Koh Samui, Ko Lipe, Koh Chang..). Namestitev v hotelu ob morju. Prosto in nočitev.

10.-12.DAN: POČITNICE OB MORJU

Zajtrk in prosto za samostojne aktivnosti ali le poležavanje na toplem soncu ob čistem tropskem morju. Zvečer se bomo lahko poveselili v prijetnih restavracijah in okusili dobrote njihovih morij. Nočitev.

13.DAN: BANGKOK

Zajtrk in prevoz nazaj v Bangkok, od koder poletimo proti domu.

25.10.2019 – 07.11.2019

17.02.2020 – 01.03.2020

21.04.2020 – 04.05.2020

23.06.2020 – 06.07.2020

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO ZA MIN. 15 POTNIKOV: 1.495,00 EUR
CENA ARANŽMAJA NA OSEBO ZA MIN. 10 POTNIKOV: 1.595,00 EUR

 

PAKET IZLETOV: 260,00 EUR, ob prijavi popust 25%, samo 195,00 EUR 

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 230,00 EUR

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 10 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO:

Letalski prevozi, letališke takse (takse se izračunajo na dan izpisa kart in se lahko spremenijo), prevozi s klimatiziranimi vozili, ladjica, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah v hotelih s 3* in 4* na osnovi nočitve z zajtrkom, na trekkingu spanje v bambusovi koči, vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku in slovenskega spremljevalca ter organizacijski stroški.

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO:

Dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine.

Slovenski državljani za vstop na Tajsko za bivanje do 30 dni ne potrebujemo vize.

Potrebujemo potni list, ki velja najmanj še šest mesecev od dneva izstopa iz Tajske. V primeru, da želimo na Tajskem ostati dlje kot 30 dni,  se za informacije o vizi za Tajsko lahko obrnemo na Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije, Generalni konzulat Kraljevine Tajske v Ljubljani  ali na  Veleposlaništvo Kraljevine Tajske na Dunaju.

V primeru, da niste slovenski državljan, se za informacije o vizi za Tajsko obvezno obrnite na svoje Ministrstvo za zunanje zadeve oziroma na Veleposlaništvo Kraljevine Tajske na Dunaju.

Dodatne informacije glede potovanja na Tajsko lahko dobimo na Generalnem Konzulatu Kraljevine Tajske v Ljubljani ali na Veleposlaništvu Kraljevine Tajske na Dunaju.

Konzularna zaščita

Če slovenski državljani med potovanjem potrebujemo nujno konzularno zaščito, se lahko obrnemo na Generalni konzulat Republike Slovenije v Bangkoku.

45135-tajska tajska 45138-tajska4 tajska3 tajska1

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.