00 386 41 733 302

1.DAN: LETALO

Polet iz enega bližnjih letališč v Ugando. Obroki in pijača v letalu.

2.DAN: ENTEBEE – MABIRA FOREST – IZVIR NILA V JINJI – KAMPALA

V jutranjih urah pristanemo v Entebbu. Po opravljenih carinskih formalnostih se bomo odpeljali do Mabira foresta, ki je znan predvsem kot raj za opazovanje ptic. Po prijetnem sprehodu po tem gozdu sledi vožnja do izvira reke Nil v Jinji. Prevoz v Kampalo, glavno mesto Ugande. Namestitev in nočitev.

3.DAN: NARODNI PARK LAKE MBURO

Ta dan bomo pričeli naše potovanje proti jugu države. Na ekvatorju si bomo na majhni maketi ogledali eksperiment kroženja zemlje. Pot bomo nadaljevali proti Narodnem parku Lake Mburo, ki je znan predvsem po zebrah. Namestitev. Po krajšem počitku se bomo s čolnom odpeljali po jezeru ter občudovali krokodile, nilske konje, bivole, opice ter ogromno različnih ptic. Manekeni med njimi so prav gotovo ponosni, beloglavi ribji orli. Povratek v hotel, prosto in nočitev.

4.DAN: NARODNI PARK LAKE MBURO – KABALE – JEZERO BUNYONY

Zajtrk. V Narodnem parku Lake Mburo ni levov, zato se bomo zgodaj zjutraj odpravili na ‘walking’ safari. Peš se bomo lahko živalim približali le na nekaj metrov. Občudovali bomo zebre, impale in še mnoge druge, ljudem ne nevarne antilope. Po sprehodu bomo nadaljevali pot proti jezeru Bunyonyi. Na poti se bomo ustavili v mestu Kabale, si ogledali zanimiv muzej in si nato na obali tretjega najglobljega jezera na svetu, jezera Bunyonyi, globokega do devetsto metrov, privoščili zaslužen počitek. Nočitev.

5.DAN: LAKE BUNYONYI

Zajtrk. Čudovito jezero je posuto z devetindvajsetimi otoki, ki so v glavnem zgoščeni na sredini jezera in večinoma nenaseljeni. Nekoč so na najmanjši otok – otok Kazni, z enim samim drevesom, odpeljali neporočena, noseča dekleta, ki so nato umrla zaradi lakote ali med poizkusom plavanja na celino. Odrasel moški, ki ni imel dovolj krav, da bi z njimi plačal nevesto, je lahko tako dekle rešil in se z njo poročil. Na žalost je ta praksa veljala vse do prve polovice 20. stoletja. Po jezeru se bomo s čolnom odpeljali do vasice, kjer živijo Pigmejci ter nato na drugem otoku obiskali šolo. Najbolj pogumni bomo lahko v jezeru tudi zaplavali, saj nam krokodili tukaj družbe ne bodo delali. Povratek v hotel in nočitev.

6.DAN: NARODNI PARK BWINDI

Po zajtrku nas čaka nekaj urna vožnja skozi čarobno pokrajino neprehodnega gozda Narodnega parka Bwindi. Na poti bomo opazovali več vrst primatov, morda tudi gozdne slone, leoparde in druge živali. Kar naredi Narodni park tako zelo poseben, so prav gotovo njegove prebivalke – gorske gorile. V tem gozdu jih živi okoli 400, kar predstavlja več kot polovico celotne svetovne populacije gorskih goril. Bwindi je tako glavna turistična destinacija v Ugandi in najboljše mesto na svetu za soočenje s temi mogočnimi bitji. Namestitev, večerja in nočitev.

7.DAN: NARODNI PARK BWINDI IN TREKKING Z GORILAMI

Zgodaj zjutraj se bomo po srečanju z rangerjem odpravili iskat gorile. Teren je razgiban in na nekaterih delih izredno strm. Gorske gorile vsakodnevno gradijo nova gnezda kjer prenočujejo in se tam običajno iskanje tudi prične. Vsak dan se gorile premaknejo le za kakšen kilometer. Hoja lahko traja od ene pa tudi do več ur, vendar je ves trud na koncu bogato poplačan. Veličastno doživetje, katero ostane za zmeraj! Povratek in večerja. Zvoki jungle nas bodo popeljali v prijeten spanec.

8.DAN: ISHASA – NARODNI PARK QUEEN ELIZABETH

Po zajtrku se bomo odpeljali proti drugem največjem Narodnem parku v državi – Queen Elisabeth. Posebna zanimivost južnega dela parka (Ishasa) so levi, ki plezajo po drevesih. Ta park je eden redkih krajev na svetu, kjer lahko leve iščemo po krošnjah mogočnih fikusov in akacij. Vožnjo bomo nadaljevali proti severnemu delu parka. Namestitev in nočitev.

9.DAN: NARODNI PARK QUEEN ELIZABETH

Zajtrk. Jutranji safari bomo pričeli na planoti Kasenyi, kjer živijo ogromne črede ugandskih kobov, bivolov ter drugih antilop, posledično pa seveda tudi hijen, leopardov in levov. Z malo sreče bomo nekatere tudi uzrli. Popoldne bomo z ladjico zapluli po kanalu Kazinga, kateri povezuje dve ogromni jezeri Edward in George. Kanal je znan po največji gostoti nilskih konjev na svetu ter ogromnih čredah slonov. Pot nam bodo krajšale štorklje, pelikani, kormorani, čaplje, krokodili, bivoli ter ribiške vasice in zmeraj nasmejani domačini. Večerni safari, povratek v hotel in nočitev.

10.DAN: NARODNI PARK QUEEN ELIZABETH – FORT PORTAL – NARODNI PARK KIBALE FOREST

Po zajtrku in dopoldanskem safariju bomo nadaljevali naše potovanje proti Narodnemu parku Kibale. Ob poti nas bo spremljala najvišja afriška gorska veriga – gorovje Rwenzori. Ustavili se bomo v simpatičnem mestu Fort Portal ter ob enem izmed mnogih kraterskih jezer. Namestitev in nočitev.

11.DAN: NARODNI PARK KIBALE FOREST IN TREKKING S ŠIMPANZI

Zajtrk. Narodni park Kibale je znan predvsem po primatih, saj jih v njem živi kar trinajst različnih vrst. Z malo sreče jih bomo večino tudi videli – pavijane, rdečeglave makake, nočne bushbaby-je ter seveda šimpanze. Dopoldan bomo preživeli v gozdu in se spoznavali z našimi najbližjimi sorodniki. Po nekaterih teorijah imamo skupnega kar 98,7% DNK. Koliko smo si podobni pa bomo ocenili sami. Popoldan možnost sprehodov po gozdu. Prosto in nočitev.

12.DAN: NARODNI PARK MURCHISON FALLS

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili na pot proti severu – proti največjemu ugandskemu Narodnemu parku Murchison Falls. Ob poti bomo spoznavali skromno in pisano življenje lokalnih prebivalcev ter njihovo tradicionalno arhitekturo. S trajektom se bomo odpeljali čez Nil, do našega lodga. Namestitev in nočitev.

13.DAN: NARODNI PARK MURCHISON FALLS

Zajtrk. Jutranji safari na območju Paraa. Narodni park je najbolj suh in savanski med vsemi, ki jih bomo obiskali. Ponovno bomo oprezali za levi, oribiji, svinjami bradavičarkami ter občudovali velike črede žiraf, ki so posebnost tega parka. S svojo višino in eleganco očarajo prav vsakega. Kasneje bomo z ladjico zapluli po Nilu in se iz spodnje strani približali veličastnim slapovom. Družbo nam bodo delali nilski konji, sloni, bivoli in ogromni nilski krokodili. Nato se bomo peš odpravili do vrha mogočnih Murchisonovih slapov, ki so med drugim največji slapovi na Nilu. Tukaj se veličastna reka zoži na vsega šest metrov širine. Zazrli se bomo v enega najlepših prizorov na najdaljši reki na svetu. Povratek v lodge, prosto in nočitev.

14.DAN: ZIWA RHINO SANCTUARY IN TREKKING Z NOSOROGI – ENTEBBE

Po zajtrku se bomo odpeljali do sirotišnice nosorogov – Ziwa Rhino Sanctuary, kjer si bomo te mogočne živali tudi pobliže ogledali. Nosoroge so divji lovci za časa vladanja krvoločnega Idi Amina v Ugandi iztrebili. Zavetišče je veliko 7000 hektarjev. Nosoroge so uvozili iz zavetišč v Keniji in Južni Afriki in jih tukaj pripravljajo na ponovno življenje v naravi. Pot bomo nadaljevali proti Entebbeju. Na poti se bomo ustavili na obali Viktorijinega jezera, največjega jezera v Afriki. Prevoz do hotela, namestitev in krajši počitek. V poznih večernih urah sledi prevoz na letališče.

15.DAN: LETALO

Po opravljenih carinskih formalnostih poletimo proti domu. S pristankom na enem bližnjih letališč se naše potovanje konča.

 

DATUMI ODHODOV

 

  • 05.02.2020 – 19.02.2020

  • 22.04.2020 – 06.05.2020

  • 12.09.2020 – 26.09.2020

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO ZA MIN. 10 POTNIKOV: 3.125,00 EUR
CENA ARANŽMAJA NA OSEBO ZA MIN. 8 POTNIKOV:   3.285,00 EUR
CENA ARANŽMAJA NA OSEBO ZA MIN. 6 POTNIKOV:   3.185,00 EUR

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 425,00 EUR

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 6

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO:

Letalski prevozi, letališke takse, prevoz po Ugandi s kombiji prilagojenimi za safarije (štirikolesni pogon z dvižno streho za lažje opazovanje živali), spanje v dvoposteljnih sobah v lodgih in max 2 x v fixnih šotorih na osnovi nočitve z zajtrkom, polni penzion v Bwindiju, ogledi  in safari po programu, vstopnine v Narodne parke, ladjice po programu, lokalni, angleško govoreč vodnik/šofer, slovenski spremljevalec in organizacijski stroški.

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO:

Dodatna hrana, pijača, trekking z gorilami (600,00 EUR na osebo) in trekking s šimpanzi (150,00 EUR na osebo) plačljiva na prodajnem mestu, dodatni izleti, napitnine za lokalne vodnike, rangerje in šoferje 50,00 USD, plačljivo na potovanju, storitve po vaših naročilih.

Slovenski državljani za vstop v Ugando potrebujemo vizo.

Cena pridobitve vize je 50,00 EUR, katero plačate ob prijavi na potovanje. Vizum ni vključen v ceno aranžmaja. Potni list mora biti veljaven vsaj še šest mesecev od vstopa v Ugando. Vizum si lahko uredite tudi sami.

Slovenski državljani lahko za več informacij o vizi za Ugando dobimo na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije ali na Veleposlaništvu Republike Ugande v Rimu.

V primeru, da niste slovenski državljan, se za informacije o vizi za Ugando obvezno obrnite na svoje Ministrstvo za zunanje zadeve oziroma na Veleposlaništvo Republike Ugande v Rimu.

Dodatne informacije glede potovanja v Ugando lahko dobimo na Veleposlaništvu Republike Ugande v Rimu.

Konzularna zaščita

Če slovenski državljani med potovanjem po Ugandi potrebujemo nujno konzularno zaščito, se lahko obrnemo na diplomatsko konzularno predstavništvo katerekoli članice Evropske unije.

UGANDA3 UGANDA2 UGANDA1

 

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.