00 386 41 733 302

1.DAN: ZAGREB – DOHA – HANOI (–)

Ob 06.30 uri se zberemo na letališču v Zagreb, od koder ob 08.50 uri poletimo v Doho, kjer pristanemo ob 16.00 uri. Ob 21.20 uri nadaljujemo polet v Hanoi z letalsko družno Qatar airways. Obroki in pijača na letalu.

Za doplačilo bo organiziran povratni prevoz na letališče

2.DAN: HANOI (–)

Ob 07.40 uri po krajevnem času pristanemo v Hanoiu, glavnem mestu Vietnama, ki leži ob Rdeči reki. Po opravljenih carinskih formalnostih sledi prevoz do hotela v samem centru živahne prestolnice. Namestitev, prosto in nočitev.

3.DAN: HANOI (z)

Zajtrk, prosto in nočitev.

Za doplačilo priporočamo ogled HANOIA

Po zajtrku se bomo odpeljal do ogromnega trga, na katerem stoji Ho Chi Minhov mavzolej, zgrajen leta 1975 in v katerem počiva balzamirani »striček Ho«. Nato se bomo sprehodili do bližnje Ho-jeve rezidence, se na poti zazrli v čudovito kolonialno palačo, ki je nekoč služila kot Predsedniška palača. Sledi obisk budistične Pagode enega stebra, ki ponazarja lotosov cvet, simbol čistosti. Od tod se bomo odpeljali do Templja Literature iz 11. stoletja, prve univerze v Vietnamu. Tam so se po strogih pravilih izobraževali princi in sinovi mandarinov, ženskam pa vse do leta 1945 šolanje ni bilo dovoljeno. V popoldanskih urah se bomo sprehodili do jezera »Vrnjenega meča« in si ogledali tempelj Den Ngoc Son ter nato odpravili na ogled, za severni Vietnam značilno predstavo Vodnih lutk z glasbeno spremljavo. Povratek v hotel in nočitev.

4.DAN: HANOI – HALONG BAY (z)

Zajtrk, prosto in nočitev.

Za doplačilo priporočamo dvodnevni izlet HALONG BAY(z,k,v)

Ta dan se bomo odpeljali do 160 kilometrov oddaljenega Halong Bay-a, kar v vietnamščini pomeni »zaliv dvigajočega se zmaja«. Po legendi naj bi ustvaril otočke velik zmaj, ki je živel v gorah. Ko se je spustil v morje je z močnim repom razril vse za seboj in v razjedeno zemljo se je zlilo morje, ostali pa so hribčki – otočki in sedaj se preko 3.000 apnenčastih otočkov dviguje iz smaragdno obarvanega morja. Podali se bomo na križarjenje med otočki, se spustili v prekrasno kraško jamo, se na izlet podali s kanuji in uživali v prekrasni naravi. Na ladji bomo prenočili v udobnih kabinah s kopalnico in WC-jem. Nočitev.

5.DAN: HALONG BAY – HANOI – HUE (z)

Zajtrk in prosto do popoldanskega prevoza na železniško postajo, od koder se bomo s spalnim vlakom odpeljali do mesta Hue, nekdanje prestolnice dežele. Nočitev na vlaku v štiri posteljni kabini.

Za doplačilo priporočamo dvodnevni izlet HALONG BAY(z,k)

Po zajtrku bomo še nekaj časa pluli po mirnem morju Halong Baya in se nato v popoldanskih urah vrnili v Hanoi. Prevoz na železniško postajo, od koder se bomo s spalnim vlakom odpeljali do mesta Hue, nekdanje prestolnice dežele. Nočitev na vlaku v štiri posteljni kabini.

6.DAN: HUE (z)

Prihod v Hue v jutranjih urah. Prevoz do hotela, namestitev, zajtrk, prosto in nočitev.

Za doplačilo priporočamo ogled HUE

Ta dan se bomo sprehodili čez lokalno tržnico in poizkusili kakšno, nam nenavadno tropsko sadje. Sledi ogled starega cesarskega mesta, ki se nahaja znotraj Citadele in je bilo zgrajeno po vzoru Prepovedanega mesta v Pekingu. Že malce utrujeni se bomo z ladjico popeljali po Dišeči reki, si ogledali najstarejšo pagodo v Hue-ju, Thien Mu, z osmerokotnim, enaindvajset metrskim stolpom. Že bomo prispeli do veličastnega kompleksa, v katerem je grobnica cesarja Minh Manga. Povratek v hotel, prosto in nočitev.

7.DAN: HUE – HOI AN (z)

Po zajtrku se bomo odpeljali po slikoviti pokrajini, prečkali geografsko mejo med severnim in južnim Vietnamom, do najbolj simpatičnega mesta Vietnama, Hoi Ana. Sledi sprehod po tem mestu z Japonskim mostom in najstarejšo tradicionalno hišo v mestu. Prevoz do hotela ob morju, namestitev, prosto in nočitev.

8.-10.DAN: HOI AN (z)

Zajtrk in prosto za kopanje ali samostojno raziskovanje okolice. Nočitev.

11.DAN: HOI AN – DANANG – SAIGON (z)

Po zajtrku sledi vožnja do uro oddaljenega Dananga, od koder poletimo v Saigon. Prevoz do hotela, prosto in nočitev.

12.DAN: SAIGON (z)

Zajtrk, prosto in nočitev.

Za doplačilo priporočamo ogled CUC CHI TUNELOV in SAIGONA

Ta dan se bomo odpeljali do Cu Chi tunelov, kateri so se prvotno raztezali vse od Saigona do meje s Kambodžo. Tunele so zgradili vietnamski borci v dolgotrajnem boju za neodvisnost. Sestavljali so tri nivoje in so bili izkopani v težko, rdečo ilovico. Mreža je bila dolga čez 250 kilometrov. Sprehodili se bomo po gozdu, si ogledali nekatere rove ter si tako bolje predstavljali kako je potekalo življenje med to uničujočo, dolgotrajno vojno. Američani niso nikoli zavzeli teh tunelov, tudi ne po enem najsilnejših bombardiranj v vojni, kjer je umrlo 40.000 Vietnamcev. Povratek v Saigon. Sledi ogled najbolj živahnega, milijonskega mesta. Sprehodili se bomo do katedrale Notre Dame, stare pošte, obiskali bivšo rezidenco predsednika južnega Vietnama in že bomo prispeli do Vojnega muzeja, ki nas bo opozoril na grozljiva dejanja vietnamsko – ameriške vojne. Povratek v hotel, prosto in nočitev.

13.DAN: SAIGON – DOHA (z)

Zajtrk in prosto za morda še zadnje ugodne nakupe. Popoldanski prevoz na letališče, od koder ob 19.15 uri poletimo v Doho, kjer pristanemo ob 23.45 uri.

14.DAN: DOHA – ZAGREB (–)

Ob 07.55 uri nadaljujemo polet v Zagreb. S pristankom na zagrebškem letališču ob 11.55 uri se naše potovanje konča.

23.12.2019 – 05.01.2020

 

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO MIN. 15 POTNIKOV: 2.095,00 EUR
CENA ARANŽMAJA NA OSEBO MIN. 10 POTNIKOV: 2.195,00 EUR

POPUST NA ZGODNJE PRIJAVE ZA PRIJAVE NAJKASNEJE DO 31.08.2019: 100,00 EUR na osebo

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 235,00 EUR 

PAKET IZLETOV: 243,00 EUR, ob prijavi ob rezervaciji popust 20%,  samo 194,00 EUR

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 10

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO:

Letalski prevozi, letališke takse (takse se izračunajo pred izpisom kart in se lahko spremenijo), namestitev v dvoposteljnih sobah v dobrih hotelih s 3* in 4*, obroki po programu (z=zajtrk, k=kosilo, v=večerja), prevozi s klimatiziranimi vozili, ladjico, vlak, ogledi po programu, vstopnine, lokalni angleško govoreč vodnik, slovenski spremljevalec in organizacijski stroški. 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO:

Napitnine, vizum, dodatna hrana, pijača, vse kar ni navedeno v programu.

Slovenski državljani za vstop v Vietnam potrebujemo vizo.

Slovenski državljani za vstop v Vietnam potrebujemo vizum in garantno pismo. Garantno pismo vam lahko uredimo v agenciji, cena 20,00 EUR in ni vključeno v ceni aranžmaja. Cena pridobitve vizuma, ki ga prejmemo in plačamo na letališču v Vietnamu je 25,00 USD (enkratni vstop) in ni vključen v ceno aranžmaja.

Slovenski državljani lahko informacije o vizi za Vietnam dobimo na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije, Veleposlaništvu Socialistične republike Vietnam na Dunaju ali Veleposlaništvu Republike Slovenije v Pekingu.

V primeru, da niste slovenski državljan, se za informacije o vizi za Vietnam obvezno obrnite na svoje Ministrstvo za zunanje zadeve oziroma na Veleposlaništvo Socialistične republike Vietnam na Dunaju.

Dodatne informacije glede potovanja v Vietnam lahko dobimo na Veleposlaništvu Socialistične republike Vietnam na Dunaju ali Veleposlaništvu Republike Slovenije v Pekingu.

Konzularna zaščita

Če slovenski državljani med potovanjem po Vietnamu potrebujemo nujno konzularno zaščito, se lahko obrnemo na diplomatsko konzularno predstavništvo katerekoli članice Evropske unije

vietnam halong bayvietnam_ux

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.